Enter your keyword

PROGRAME

Scopul programului SDG Talks este sa adune la un loc partile interesate relevante – sectorul privat, institutii publice, ONG-uri, academia – pentru a identifica pana in decembrie 2019 prioritatile si actiunile de implementat in perioada 2020-2030, pentru a asigura contributia Romaniei la Obiectivele de Dezvoltare Durabila (ODD) si , in general, la dezvoltarea sustenabila.

Obiectivele programului SDG Talks sunt:

 • sa identifice si sa mobilizeze partile interesate relevante din Romania pentru fiecare dintre cele 17 ODD-uri;
 • sa identifice prioritatile si actiunile necesare, pentru fiecare sector in parte;
 • sa implice publicul general in evaluarea starii actuale, pentru fiecare ODD, la nivelul Romaniei;
 • sa comunice entitatilor relevante si publicului larg rezultatele programului.

In fiecare luna, in perioada mai 2018-nov 2019, va fi abordat cate un SDG prin:

 • sondaj online adresat publicului general si partilor interesate, conceput sa colecteze informatii privind statusul obiectivului (KPI-uri existente, masuratori, statistici, cele mai bune practici), colaboratori relevanti din toate sectoarele, prioritati si actiuni de intreprins;
 • SDG Talks: sesiuni de prezentarare de cate 3 ore, discutii, dezbateri, concluzii si directii de actiune cu partile interesate relevante, gazduite si arbitrate de Ambasada Sustenabilitatii in Romania (SER);
 • comunicarea si diseminarea inainte si dupa SDG Talks a rezultatelor, catre participantii sesiunii respective, Departamentul pentru Dezvoltare Sustenabila (Guvernul Romaniei) si alte institutii si organizatii relevante.

Un raport al programului va fi elaborat in decembrie 2019.

Programul SDG Ambassadors are obiectivul de a recunoaste si de a promova contributiile remarcabile aduse Obiectivelor de Dezvoltare Durablia (ODD-uri), contributii aduse de catre reprezentantii departamentelor business, academic, non-guvernamental sau politic/administrativ.

In urma succeslui editiei pilot – gazduita de Ambasada (ASR) in decembrie 2017, cand Melania Medeleanu si Vlad Voiculescu au primit distinctia pentru primii doi Ambasadori SDG datorita contributiei aduse in cadrul SDG No 3-Sanatate si Bunastare – obiectivul este de a transforma programul SDG Ambassadors intr-un program lunar.

Cum functioneaza: in fiecare luna, echipa care se ocupa de program va cauta initiative relevante din intreaga tara si vor alege – cu ajutorul publicului, care va avea posibilitatea de a vota online, daca vor fi luate in considerare mai multe initiative – cea mai remarcabila dintre ele pentru luna respectiva. In timp, toate cele 17 SDG-uri vor avea proprii ambasadori ce vor promova in Romania ODD-ul respectiv.

Lunar, se va organiza o ceremonie de decernare a premiilor, pentru fiecare titlu in parte, dupa urmatoarea structura:

 • Interviu cu invitatii/invitatul si evidentierea contributiei adusa SDG-urilor/ului;
 • Sesiune de Q&A;
 • Inmanarea diplomelor;
 • Cocktail;
 • Transmisiune live in online;
 • Comunicat de presa (video inclus) in urma evenimentului.

Ambasada asteapta la fiecare eveniment intre 50 si 100 de invitati din toate sectoarele – business, academic, non-guvernamental, politic/administrativ, media.

Scopul programului este sa promoveze Obiectivele de Dezvoltare Durabila tuturor vizitatorilor si celor care trec pragul Ambasadei, participantilor la trainingurile din cadrul ASR, intalniri sau evenimente.

In plus, Galeria va fi promovata ca un proiect in sine, ce invita activ toate persoanele interesate de sustenabilitate sau, pur si simplu, de frumusetea imaginilor. Obiectivul proiectului este sa atraga 1000 de vizitatori pana la sfarsitul lui 2018.

Expozitia este disponibila vizitatorilor de luni pana vineri intre orele 10:00-17:00. Intrarea este gratuita.

Ecranele si ramele puse la dispozitie de showroom vor gazdui permanent postere, clipuri video, slideshow-uri si poze ce reflecta si explica ODD-urile intr-o maniera creativa, atractiva vizual, simpla si comprehensiva. Partenerii – companii, institutii, ONG-uri etc. – sunt invitati sa elaboreze materiale si sa le expuna in cadrul Galeriei, sa-si prezinte propriile proiecte, programe sau activitati referitoare la ODD-uri sau sustenabilitate in general.

Centrul face parte din misiunea The CSR Agency si a Ambasadei Sustenabilitatii in Romania de a deveni Portalul Romaniei catre un Viitor Sustenabil, principalul furnizor de cunostinte si expertiza in sustenabilitate.

Programele de formare:

 • prezinta cele mai recente concepte despre responsabilitate, instrumente si practici de sustenabilitate utilizate in domeniul afacerilor, dar aplicabile si in institutii publice sau organizatii non-guvernamentale (CSR Trends);
 • furnizeaza managerilor activi din companiile mari si IMM-uri, cunostintele si abilitatile necesare pentru a intelege si aplica procesul de raportare non-financiara, conform Standardelor GRI (Global Reporting Initiative Standards) si reglementarilor legislative.

In plus, fata de sesiunile care implica taxa de participare, Ambasada isi doreste sa promoveze sustenabilitatea si raportarea catre anumite grupuri-tinta, care sunt:

 • interesate dar nu au posibilitatea de a plati taxa: studenti, profesori (economie, jurnalism, sociologie, mediu, comunicare etc);
 • implicate in mod direct in domeniu, dar care nu sunt constienti de amploarea, importanta lui si de aptitudinile necesare, cum ar fi reprezentantii autoritatilor care reglementeaza raportarea non-financiara si/sau organismele de control: Ministerul Finantelor Publice (MFP), Bursa de Valori Bucuresti (BVB), Banca Nationala a Romaniei (BNR), Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

Pentru a acoperi costurile pentru aceste grupuri-tinta, cautam parteneri care sa asigure:

 • 10 sesiuni de studiu de cate o zi x 10 studenti (100 Future Sustainable Liders – FSL);
 • 2 sesiuni de studiu de cate 2 zile x 10 profesori (20 Teachers for Sustainability – TS);
 • 1 sesiune de studiu de o zi x 10 profesionisti in raportare (10 Reporting Professionals – RP).

Invitam partenerii sa se alature Ambasadei Sustenabilitatii in Romania si sa sprijine infiintarea si deschiderea publica a primului centru de resurse pentru sustenabilitate din Romania: Biblioteca CSR, ce ofera cele mai recente carti, reviste, filme si resurse online despre responsabilitate sociala corporativa (CSR) si dezvoltare sustenabila.

De luni pana vineri, intre orele 10:00-17:00, Biblioteca CSR invita membrii – studenti, profesionisti, admiratori – sa foloseasca zona de lectura si serviciile de studiu pentru a accesa cele mai relevante resurse din domeniu. Toate titlurile si descrierile vor fi afisate in catalogul online, disponibil pe site-ul proiectului.

In primele 12 luni sunt asteptati minimum 250 de utilizatori pentru a se inscrie si accesa cele peste 200 de resurse pentru un total de 5,000 de imprumuturi sau consultari online.

Scopul bibliotecii este sa ofere tuturor acces la cunostinte si expertiza internationala in CSR si sustenabilitate, sa motiveze si sa ajute profesionistii sa avanseze in efortul lor de a contribui la dezvoltarea sustenabila.

CSR Think Tank (lunar, in ultima joi din fiecare luna, intre orele 19:00-23:00): profesionisti din domeniu si pasionati de sustenabilitate se intalnesc sa discute la un pahar de vin noutatile lunii. Ocazional, sunt prezenti si invitati speciali.

Ambasada Sustenabilitatii in Romania tinteste sa devina “The Place to Be” pentru orice persoana interesata de sustenabilitate:

 • Profesionisti din domeniul CSR;
 • Oameni de afaceri & manageri;
 • Diplomati;
 • Membrii sectorului politic si administrativ;
 • Activisti sociali sau reprezentanti ONG-uri;
 • Cetateni responsabili;
 • Clienti interesati de produse si servicii sustenabile.

De aceea, in plus fata de evenimentele formale si activitatile incluse in programele descrise anterior, Ambasada organizeaza evenimente disponibile tuturor celor interesati de acest subiect. Evenimentele se desfasoara in spatiul informal situat la subsolul Ambasadei si afara (curtea Ambasadei).

Pub Quiz-ul CSR : zilele internationale ale Natiunilor Unite sunt destinate intalnirilor informale la un pahar de vorba si un Pub Quiz in zona informala din cadrul Ambasadei.

Participantii sunt invitati sa formeze grupuri de cate 2-6 persoane pentru a raspunde unor intrebari amuzante, dar si relevante pentru subiectele lunii.

Intrebarile sunt afisate pe ecran si sunt citite cu voce tare de un moderator/ facilitator al evenimentului si pot include sunete sau fragmente video ce trebuie recunoscute de concurenti.

Echipa castigatoare, cea care colecteaza cele mai multe puncte pentru cel mai mare numar de raspunsuri corecte, va primi un premiu simbolic.

Evenimentele dedicate comunitatii (lunare, in perioada mai-octombrie): targuri de mancare, imbracaminte sau mobila, schimburi de haine, petreceri outdoor etc., in zona exterioara a Ambasadei.

Toate evenimentele dedicate comunitatii se vor desfasura sambata sau duminica.