Enter your keyword

Coalitia CSR

Coalitia pentru Sustenabilitatea Romaniei (CSR) este o initiativa privata, apolitica, construita ca un acord de colaborare prin participarea colectiva a membrilor sai.

Coalitia a fost infiintata ca urmare a planului de implementare si monitorizare a Strategiei Nationale de Dezvoltare Durabila.  Scopul CSR este de a oferi o baza coerenta pentru consultare cu Guvernul si alte institutii publice pe teme care au impact asupra dezvoltarii durabile a Romaniei.

Membrii contribuie voluntar cu resursele si expertiza necesare formularii unor opinii comune cu privire la politici publice cu impact asupra mediului, economiei si societatii, toate in sprijinul dezvoltarii sustenabile a Romaniei.

Membrii Coalitiei sunt organizatii si persoane fizice din mediul privat, societatea civila, mediul diplomatic, academic si media.

Membrii contribuie la implementarea strategiei nationale de dezvoltare durabila si la indeplinirea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabila asa cum au fost ele formulate de catre Natiunile Unite si ratificate de catre Guvernul Romaniei.

Pasaportul Sustenabil

Membrii Coalitiei vor primi Pasaportul Sustenabil. Acesta nu este o destinatie in sine, ci este semnul unui inceput de calatorie.

Vom parcurge aceasta calatorie impreuna cu toate organizatiile si liderii de opinie din Romania care isi desfasoara activitatea fara a epuiza resursele disponibile si fara a distruge mediul, deci fara a compromite posibilitatile de satisfacere a nevoilor generatiilor urmatoare.

Odata primit Pasaportul Sustenabilitatii vei avea acces la consultarile cu privire la implementarea Strategiei Nationale de Dezvoltare Durabila promovata de Guvernul Romaniei prin Departamentul de Dezvoltare Durabila.

De asemenea, vei putea contribui la o Romanie sustenabila prin:

 • implicarea in oricare dintre cele 17 grupuri de lucru ale Ambasadei Sustenabilitatii, grupuri organizate pe temele Obiectivelor Globale;
 • accesul gratuit la evenimentele organizate de Ambasada Sustenabilitatii;
 • promovarea companiei si a eforturilor sale pe site-ul Ambasadei Sustenabilitatii, precum si in cadrul celorlalte proiecte ale Ambasadei;
 • accesul la consultarile din cadrul Ambasadei cu instututiile statului in probleme ce tin de sustenabilitate (economie, societate, mediu).

Pasaportul se va ridica in format fizic de la sediul Ambasadei Sustenabilitatii – Str. Sperantei nr 42, Sector 2, Bucuresti.


Coalitia isi desfasoara activitatea prin 17 grupuri de lucru, cate unul pentru fiecare Obiectiv de Dezvoltare Sustenabila:

 1. Fara saracie;
 2. Fara foamete;
 3. Sanatate si bunastare;
 4. Educatie de calitate;
 5. Egalitate de gen;
 6. Apa curata si igiena;
 7. Energie curata si accesibila;
 8. Munca decenta si crestere economica;
 9. Industrie, inovatie si infrastructura;
 10. Reducerea inegalitatilor;
 11. Orase si comunitati durabile;
 12. Consum si productie responsabile;
 13. Actiune pentru schimbarile climatice;
 14. Viata marina;
 15. Viata terestra;
 16. Pace, justitie si institutii puternice;
 17. Parteneriate pentru realizarea obiectivelor.

Fiecare membru poate alege unul sau mai multe grupuri de lucru din care doreste sa faca parte.

 

Coordonarea si secretariatul Coalitiei si a grupurilor de lucru sunt asigurate de Asociatia Responsible Business.

Coalitia este un proiect al Ambasadei Sustenabilitatii in Romania derulat in parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabila din cadrul Guvernului Romaniei.

 

Sustinatori

Ambasada Sustenabilitatii este un fanion important la inceput de drum in Romania. Este foarte important sa existe un astfel de nucleu, agregator de proiecte cu oameni bine pregatiti si dornici sa inoveze domeniul sustenabilitatii, mai ales in ceea ce priveste sectorul privat. Le doresc mult succes si ii asigur ca Departamentul pentru Dezvoltare Durabila apreciaza efortul depus pentru actiunile ce deservesc implementarea Agendei 2030.

László Borbély

Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabila - Guvernul Romaniei

Fiecare stat este reprezentat in Romania prin propria ambasada, insa combaterea saraciei, protectia mediului, promovarea sanatatii nu cunosc conceptul de nationalitate. Pamantul ne apartine tuturor si este timpul sa beneficieze de o ambasada – un spatiu, un reper pentru toti oamenii responsabili care isi propun sa ajute si care, prin resursele, prin puterea lor sau prin exemplul personal, pot schimba lumea.

Marco Hößl

Director General Kaufland Romania

Suntem bucurosi sa sustinem “Ambasada Sustenabilitatii in Romania” ca punct de intalnire pentru discutii legate de sustenabilitate si responsabilitate sociala a companiilor. Credem ca aceasta agora poate aduce o contributie importanta la promovarea gandirii sustenabile in Romania. Pentru a ne pastra comorile naturale, cultura, precum si bunastarea ca si comunitate, luarea de decizii durabile ar trebui sa fie o parte inerenta a ADN-ului societatii noastre.

Excelenta Sa Dl Cord Meier-Klodt

Ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucuresti

Guvernul suedez este un sustinator puternic al Agendei 2030. Pentru a reusi sa indeplinim toate cele 17 obiective ale dezvoltarii durabile, trebuie sa colaboram – guverne, societatea civila si sectorul privat. Trebuie sa lucram impreuna atat la nivel national, cat si dincolo de frontiere! Ambasada Suediei doreste ca Ambasada Sustenabilitatii in Romania sa aiba succes in cresterea gradului de constientizare si cunoastere a acestei probleme importante in Romania – toate fortele bune trebuie mobilizate pentru o dezvoltare durabila!

Excelenta Sa Dna. Anneli Lindahl Kenny

Ambasadorul Suediei in Bucuresti

Ambasada Olandei la Bucuresti sprijina initiativa The CSR Agency de a infiinta o platforma de sustenabilitate in Romania. Sustenabilitatea si responsabilitatea sociala corporativa sunt valori fundamentale ale societatii noastre. E nevoie de sprijin din partea sectorului public si privat pentru a aduce aceste teme pe agenda companiilor, politicienilor, guvernelor si organizatiilor neguvernamentale. Este importanta si foarte valoroasa existenta unei locatii fizice in Bucuresti, unde companiile, ONG-urile, universitatile, politicienii, studentii, cercetatorii, reprezentantii si cetatenii se pot aduna, dezbate, impartasi bune practici, invata si lucra impreuna pentru a creste gradul de constientizare asupra acestor teme in societatea noastra.

Dl. Huub Drabbe

Seful Sectiei Economice, Ambasada Olandei la Bucuresti